We're preserving the Belgian Hip Hop musical Heritage
Melodiggerz

MISSION

Wij zijn een collectief van gepassioneerde Belgische diggerz en organisatoren van evenementen.
Samen streven we de volgende doelen na:

  • Bescherming en promotie van het erfgoed van de Belgische Hip-Hop cultuur ;
  • Een springplank zijn naar nieuw talent op de lokale scène ;
  • Verruiming en vernieuwing van het Hip-Hop publiek ;
  • Bevordering van interculturaliteit, intergenerationaliteit, respect, non-discriminatie en het zoeken naar een beter leven in de samenleving ;
  • Het samenbrengen en in het spel brengen van de Waalse, Brusselse en Vlaamse hiphopgemeenschap.

Awards

Redbull Elektropedia

25 ans de disques 2.0“, werden alom geprezen door insiders en het grote publiek the Red Bull Elektropedia Awards : The Vinyl Frontiers in de categorie the “Outstanding Contribution”.

Sonny Mariano en zijn team gaven ons een uniek inzicht in de Belgische geschiedenis van de Hip-Hop. De presentatie van hun tweede tentoonstelling was ingenieus en bracht een podium dat voorheen vooral in avant-gardistische kringen actief was. Ondanks een beperkt budget slaagde 25 Years of Records 2.0 erin om iets groots samen te stellen, en verdient het veel meer aandacht voor hun volgende editie, die hopelijk zeer binnenkort zal volgen!

Red Bull Elektropedia

Playright

In 2020 won Melodiggerz de Play Right Plus prijs voor voor haar project “30 jaar Records (1990-2020)“, dat 30 jaar Belgisch Hip-Hop-erfgoed en de artiesten die de muziekscene in België hebben opgebouwd evenals aan de ontwikkeling ervan hebben meegewerkt, in de kijker zet.

Geverifieerd door MonsterInsights