Melodiggerz

We're preserving the Belgian Hip Hop musical Heritage
Melodiggerz

Melodiggerz

Featured

BLU & EXILE + MED + FATOOSAN

Op 14 september 2023 had Melodiggerz de eer om Blu & Exile en M.E.D. aka Medaphoar te verwelkomen voor een concert als onderdeel van hun Europese tour.

De Californische legendes veroverden het publiek van BXL Central met een cover van hun grootste klassiekers.

Onze Belgische artiesten Fatoo San en Greg L zorgden de hele avond voor de sfeer, afgewisseld met een optreden van Deco Comprehension als ceremoniemeester.

Featured

GRAZZHOPPA’S 50TH BIRTHDAY

Een echte levende legende, Grazzhoppa wordt beschouwd als de peetvader van de Belgische hiphop. Rond 1984 werd hij geïnfecteerd met het Hip-Hop virus. Eind jaren 80 richtte hij samen met de rapper TLP Rhyme Cut Core op, waarmee hij in 1993 de eerste Hip-Hop plaat in het Vlaamse gewest uitbracht. Datzelfde jaar maakte hij zijn eerste cuts op een vinylplaat van de Londense rapper Blade. Daarna evolueerde hij binnen de RAB-crew (Brussel) en het label Brick 9000 (Gent). Sedert dan vermenigvuldigt Grazzhoppa zijn verschijningen en samenwerkingen op meer dan 450 media (vinyls, cd’s en cassettes). In 2020 ‘vierde’ Grazzhoppa zijn 35ste carrière verjaardag, zij het zeer bescheiden. Zijn 50e verjaardag op deze ellipsoïde was dan ook de perfecte gelegenheid voor Melodiggerz om zijn Grandmaster-status op gepaste wijze te vieren!

AFTER MOVIE (SHORT VERSION)

Ontdek hier de aftermovie van de avond :

AFTER MOVIE (SKILLS MOVIE)

En hier de speciale scratch aftermovie :

VAUX-HALL 2021 – FLASHBACK

In december 2020, te midden van de wereldwijde gezondheidscrisis, lanceerde de Stad Brussel een oproep voor originele artistieke projecten om bijzondere concepten voor te stellen voor de vrijdagavonden in de Vaux-Hall in de zomer van 2021. Melodiggerz besloot deel te nemen.

Ons project werd geselecteerd om 5 vrijdagen tijdens de zomer te animeren :

Onvergetelijke momenten, uitwisselingen, dansen, lachen, zon (ja… zon in België) en goede samenwerking met uitstekende partners…

Foto : Emmanuelle Rigatuso

Een dikke merci aan de artiesten, aan iedereen die langskwam en natuurlijk aan onze partners die ons hielpen om alles mogelijk te maken: Brussels Major EventsProsonixBrussels CultureMi-FleursLost Niños en Brufête.

IN THE STREETS – Mo & Grazz (US, BE)

Deze zomer was Melodiggerz aanwezig op de Kunstberg voor 2 Groove events in het kader van In the Streets, een festival georganiseerd door de stad Brussel op verschillende emblematische plaatsen.

Op 4 augustus verwelkomden we Mo & Grazz, een krachtig Belgisch-Amerikaans duo met een mix van Funk, Soul en Hip-Hop, en de Antwerpse DJ Droppa !

The Groove was in the place!

Réalisation : Ginkgo Vidéos

Geverifieerd door MonsterInsights