Melodiggerz

We're preserving the Belgian Hip Hop musical Heritage
Melodiggerz

Melodiggerz

Featured

Belgian Hip-Hop Legacy #1 : Brussels Rap Convention

Ter gelegenheid van de 40ste verjaardag van de Belgische hiphopcultuur en de 50ste verjaardag van de internationale hiphop, lanceert Melodiggerz een reeks exclusieve lezingen over de stichtende platen van de Belgische hiphop.

Voor de gelegenheid zijn emblematische figuren uitgenodigd om te praten over de belangrijkste records van de hiphopcultuur in België, een stukje geschiedenis te delen en (terug) te duiken in de oorsprong van deze beweging.

De eerste conferentie presenteert de Brussels Rap Convention, de plaat die in 1990 de basis legde voor de hiphopcultuur in België.

40 jaar later is de beweging geëvolueerd, gegroeid, gestructureerd, opgebloeid, geïnstitutionaliseerd en gediversifieerd, en maakt nu deel uit van de wereldcultuur.

Aan de hand van archiefbeelden en de getuigenis van Defi-J, het boegbeeld van het BRC-project, ontdekt het publiek waarom B.R.C. beschouwd wordt als de grondlegger van de hiphopcultuur in België en hoe hiphop daarna evolueerde.

GUESTS

Defi-J : Leider van BRC en medeoprichter van de Zulu Nation (Belgische afdeling)
DJ Grazzhoppa : Beschermheer van de Belgische hiphop


HOST

Sonny Mariano : Archivaris en medeoprichter van Melodiggerz


TIMETABLE

19:00 : Deuropening
19:30 : Conferentie met Defi-J
21:00 : Release Party voor het nieuwe album van DJ Grazzhoppa: “72”.

Featured

APOLLO BROWN + POLDOORE + SCHAME + DYSFUNKSHUNAL @ BXL CENTRAL [CHEZ PIAS]

Melodiggerz had het genoegen Apollo Brown terug te verwelkomen voor zijn laatste Europese tour met Chicago MC Philmore Greene ter ondersteuning van hun nieuwe gezamenlijke album ‘Cost Of Living’.

Het evenement vond plaats in BXL Central [Chez Pias] voor een bijna volle zaal en maakte deel uit van de viering van de 4e verjaardag van de organisatie.

De Belgische artiesten Poldoore, DJ Schame en DJ Dysfunkshunal waren uitgenodigd voor een puur muzikaal moment van delen.

Featured

BLU & EXILE WITH BAD NEIGHBOR (M.E.D. & BLU) (US) + FATOOSAN (BE)

Op 14 september 2023 had Melodiggerz de eer om Blu & Exile en M.E.D. aka Medaphoar te verwelkomen voor een concert als onderdeel van hun Europese tour.

De Californische legendes veroverden het publiek van BXL Central met een cover van hun grootste klassiekers.

Onze Belgische artiesten Fatoo San en Greg L zorgden de hele avond voor de sfeer, afgewisseld met een optreden van Deco Comprehension als ceremoniemeester.

Featured

PLAISIRS D’ÉTÉ – Kunde (BE)

Van 14 juli tot 6 augustus 2023 bood de Stad Brussel op het De Brouckèreplein een nieuw evenement aan: Plaisirs d’Été, een innovatief zomerconcept dat het stadscentrum tot leven bracht. Brussel werd omgetoverd tot een echte stadstuin. Voor deze gelegenheid nodigde Melodiggerz Kunde uit, een rapper, producer en muzikant die bekend staat om zijn groovy beats en funky touch dankzij zijn beheersing van de talkbox en het keyboard.

Featured

IN THE STREETS – Mo & Grazz (US, BE)

Deze zomer was Melodiggerz aanwezig op de Kunstberg voor 2 Groove events in het kader van In the Streets, een festival georganiseerd door de stad Brussel op verschillende emblematische plaatsen.

Op 4 augustus verwelkomden we Mo & Grazz, een krachtig Belgisch-Amerikaans duo met een mix van Funk, Soul en Hip-Hop, en de Antwerpse DJ Droppa !

The Groove was in the place!

Réalisation : Ginkgo Vidéos

Featured

IN THE STREETS – Horndogz

Deze zomer was Melodiggerz aanwezig op de Kunstberg voor 2 Groove events in het kader van In the Streets, een festival georganiseerd door de stad Brussel op verschillende emblematische plaatsen.
Op 14 juli verwelkomden we de Horndogz, een P-Funk band uit Parijs en het DJ duo Groove Travellerz (Bruzz). Een vurige sfeer!

Featured

Apollo Brown’s Beat Life III feat. Stu Bangas (US)

Op 4 maart 2023 had Melodiggerz de eer Apollo Brown (Detroit) en Stu Bangas (Boston) te mogen ontvangen voor een uitverkocht evenement in het kader van hun Europese tournee. Deze beatmaking giganten verblijdden het Motown publiek uit heel België, maar ook uit Frankrijk en Duitsland. Ze werden vergezeld door de Nederlandse beatmaker Philanthrope en onze Belgische artiesten Defi J en DJ Dysfunkshunal.

Featured

WINTER POP – Aminah (BE)

In het kader van de 5de editie van Winter Pop, georganiseerd door Brussels Major Event voor de Stad Brussel, hadden we het genoegen om op 11 december 2022 op het Ambiorixplein de artieste Aminah te programmeren voor een puur Hip-Hop/Soul/Funk moment.

Ze bracht haar eerste album Changing Mood  uit onder het label Phatmarkt Collective.

Photos : Greg L

Featured

33CARATS: « MELODIGGERZ, ARCHIVERING MET EEN BELGISCHE TWIST »

Op 29 oktober 2022 presenteerde het tijdschrift 33 Carats-Webzine “L’objet Rap”: ontmoetingen, discussies en een dj-set in Flow – Centre Eurorégional des Cultures Urbaines.

Het #5 nummer van het magazine was ook beschikbaar met een focus op de archivering van Belgische Hip-Hop en Melodiggerz – afgewisseld met artikels/interviews over Benny The Butcher, Kendrick Lamar, Médine, Driver, Isha, Kalash, Nicholas Craven, enz.

Featured

GRAZZHOPPA’S 50TH BIRTHDAY

Een echte levende legende, Grazzhoppa wordt beschouwd als de peetvader van de Belgische hiphop. Rond 1984 werd hij geïnfecteerd met het Hip-Hop virus. Eind jaren 80 richtte hij samen met de rapper TLP Rhyme Cut Core op, waarmee hij in 1993 de eerste Hip-Hop plaat in het Vlaamse gewest uitbracht. Datzelfde jaar maakte hij zijn eerste cuts op een vinylplaat van de Londense rapper Blade. Daarna evolueerde hij binnen de RAB-crew (Brussel) en het label Brick 9000 (Gent). Sedert dan vermenigvuldigt Grazzhoppa zijn verschijningen en samenwerkingen op meer dan 450 media (vinyls, cd’s en cassettes). In 2020 ‘vierde’ Grazzhoppa zijn 35ste carrière verjaardag, zij het zeer bescheiden. Zijn 50e verjaardag op deze ellipsoïde was dan ook de perfecte gelegenheid voor Melodiggerz om zijn Grandmaster-status op gepaste wijze te vieren!

AFTER MOVIE (SHORT VERSION)

Ontdek hier de aftermovie van de avond :

AFTER MOVIE (SKILLS MOVIE)

En hier de speciale scratch aftermovie :

Geverifieerd door MonsterInsights